ΚΑΠΕΤΑΝΙΑΝΑ ΘΑΛΟΡΗ ΞΕΝΟΝΕΣ


LIVE STREAMING 













Πως να φτάσετε στα Καπετάνιανα Ηρακλείου

Οδικώς:

Από το Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, παίρνεται την έξοδο για Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Ηράκλειο - Ρέθυμνο. Βγαίνετε στην τρίτη έξοδο που θα συναντήσετε, και θα ακολουθήσετε την Εθνική Οδό Ηρακλείου - Μοιρών, με κατεύθυνση προς Μοίρες. Αφού έχετε περάσει την Αγία Βαρβάρα και λίγο πριν φτάσετε στους Αγίους Δέκα θα ακολουθήσετε την έξοδο για το χωριό Βαγιονιά και θα συνεχίσετε προς το χωριό Λούκια. Μετά την Λούκια ξεκινάτε την ανάβαση στα Αστερούσια Όρη και συνεχίζετε μέχρι να φτάσετε στον οικισμό Κάτω Καπετανιανά. 'Εχετε φτάσει στο Συγκρότημα Ξενώνων ΘΑΛΟΡΗ, στον τελικό σας προορισμό. Η συνολική διαδρομή είναι 68 χλμ. και διαρκεί 60 - 70 λεπτά.


















Ταβέρνα - Εστιατόριο

Χτισμένο από πέτρα και ξύλο, σε δύο επίπεδα, με μεγάλα τζάκια και στους δύο χώρους, επιβλητικά παράθυρα, πουν έχουν πανοραμική θέα προς το Λιβυκό Πέλαγος, με παραδοσιακό διάκοσμο, με τα χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο ελιάς, το εστιατόριο μας είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ξεχωριστή στην οποία μπορείτε να απολαύσετε με την παρέα σας όλες τις ώρες του φαγητού.

Πρωινό

Μπορείτε να ξεκινήσετε την μέρα σας απολαμβάνοντας το παραδοσιακό μας πρωινό, που ετοιμάζεται με φρέσκα ντόπια υλικά ( όπως το παραδοσιακό ψωμί, το μέλι, τα αυγά, τους παραδοσιακούς τηγανίτες, το τυρί, το γιαούρτι και το φρέσκο γάλα). Ώρες λειτουργίας από τις 8:30 - 10:30.

Μεσημεριανό - Βραδινό

Η κουζίνα μας βασίζεται στην Μεσογειακή Κρητική Διατροφή η οποία είναι φημισμένη και βραβευμένη, για την υγιεινή και την γεύση της. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην  χρήση αγνών ντόπιων πρώτων υλών και τα φαγητά μας είναι μαγειρεμένα με τις παραδοσιακές τεχνικές. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην δημιουργία μιας γευστικής  και φρέσκιας ποικιλίας πιάτων φαγητού. Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο μενού για το μεσημέρι και ένα δεύτερο μενού για το βραδινό. Τα πιάτα που σερβίρονται από μέρα σε μέρα ποικίλουν και είναι τόσο γευστικά που μπορούν να ικανοποιήσουν τις να ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών λατρών του φαγητού. Τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και οι παραδοσιακές πίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του μενού και σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα.















Στοιχεία Επικοινωνίας
Θαλόρη Παραδοσιακοί Ξενώνες
Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα
ΤΚ 70016 Ηράκλειο Κρήτης
Tηλ / Φαξ: +30 2893 041762
Τηλ. Kρατήσεων: +30 6976994896
e-mail:
info@thalori.com

















Τα Καπετανιανά βρίσκονται χτισμένα σε μια άγρια αλλά ιδιαίτερα προνομιούχα θέση , με κυρίαρχο συστατικό την πέτρα, στο κέντρο των αστερουσίων και μπροστά από την ιδιόσχημη κορυφή του Κόφινα. Η σχέση του τόπου με την κορυφή αυτή, προσδιόρισε τον χαρακτήρα και την ιστορία του, αφού συνδέθηκε με το θείο ήδη από τα προϊστορικά χρόνια. Η ιερή κορυφή του Κόφινα θεοποιημένη από τους αρχέγονους κατοίκους της και διατήρησε την λατρευτική της αξία και μετά την έλευση του Θεανθρώπου.
Η ενέργεια που άφησαν πίσω τους 50 αιώνες έντονης και αδιάκοπης λατρευτικής δραστηριότητας είναι διάχυτη μέχρι σήμερα, στην γη και στον αέρα και δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε τον πιο αδαή επισκέπτη.
Καθοριστική υπήρξε η επιλογή του τόπου αυτού από τους αντιρρητές θεολόγους, με την τεράστια προσφορά για το ¨Εθνος και την Ορθοδοξία.
Κέντρο των δραστηριοτήτων τους υπήρξε η ίδια η θέση του σημερινού χωριού, όπου ιδρύθηκε η Μονή του Κυριε Ελέησον, στην οποία πρωτοεμφανίστηκε και διαμορφώθηκε η νοερά προσευχή , που στοχεύει στην κάθοδο του νου στην καρδιά, για την ενόραση του Ακτίστου Φωτός και που οδήγησε στο παγκόσμιο κίνημα του ησυχασμού και της Μυστικής Θεολογίας.
Από το μοναστήρι του Κύριε Ελέησον σώζεται μέχρι σήμερα σε άριστη κατάσταση ο ναός της Παναγίας με τις μοναδικές τοιχογραφίες της ιδεαλιστικής σχολής της Κωνσταντινούπολης, χρονολογημένες επακριβώς το 1402, που συνέβαλλαν στην δημιουργία της κρητικής αναγγένησης.
Η τουρκοκρατία που ακολούθησε, οδήγησε στην εγκατάλειψη του οργανωμένου μοναχισμού και την μετατροπή του μοναστηριού σε οικισμό.
Αμέσως μετά την επανάσταση του Δασκαλογιάννη, ομάδα αγωνιστών από τα'Ασφένδου Σφακίων , εγκαταστάθηκαν εδώ και δημιουργησαν το σημερινό χωριό. Στη μεγάλη συμβολή τους στους απελευθερωτικούς αγώνες το 19ου αιώνα οφείλεται η ονομασία Καπετανιανά που επικρατούσε ήδη κατά την επανάσταση του 1821.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ       ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ