1,5 κιλό..."σοκολάτα" αλά όχι τη γνωστή είχε στο σπίτι του 36χρονος στο Ηράκλειο
Με 1.5 κιλά κατεργασμένης ινδικής κάνναβης, ποσότητα που θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες  ως προς την ποιότητα τους  που έχουν βρεθεί στην Κρήτη συνελήφθη 36χρονος στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.
Ειδικότερα στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών έπεσε ο 36χρονος έξω από το σπίτι του, ενώ στην αποθήκη του βρέθηκε ένα σακίδιο με την παραπάνω ποσότητα χασίς (σοκολάτα).
Σημειώνεται πως για την παρασκευή του συγκεκριμένου είδους ναρκωτικών απαιτείται μεγάλη ποσότητα ακατέργαστη κάνναβης.
Στο σπίτι του 36χρονου βρέθηκε και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
flashnews
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
"Λαβράκι έβγαλαν" οι πληροφορίες- Συνελήφθη Γεωργιανός έμπορος του "λευκού θανάτου" στο Ηράκλειο
Ένα Γεωργιανό 27 χρόνων, έμπορο του "λευκού θανάτου" έβαλαν "στο χέρι" οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου αξιοποιώντας  συγκεκριμένες πληροφορίες.
Ειδικότερα χθες το βράδυ κι έπειτα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου πως άτομο Ρωσικής καταγωγής κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες στην πόλη του Ηρακλείου, οι αστυνομικοί έψαξαν για το συγκεκριμένο πρόσωπο, το  οποίο και εντόπισαν.
Κατά τη διάρκεια του σχετικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι στο αυτοκίνητο του 27χρονου βρίσκονταν κρυμμένη ηρωίνη βάρους 80 γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα όπως και το Ι.Χ κατασχέθηκαν ενώ ο Γεωργιανός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
flashnews
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ρωσικός δορυφόρος παρακολουθεί...την Κρήτη

Στο νησί βρίσκεται επιστημονική ομάδα της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας με τον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίκιν που διεξάγει μετρήσεις
Ρωσικός δορυφόρος παρακολουθεί...την Κρήτη
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Κρήτη για τους Ρώσους και όχι μόνο για τουρισμό....

Αυτό αποδεικνύει και η έλευση στο νησί επιστημονικής ομάδας της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, στην οποία συμμετέχει και ο ομογενής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίκιν - Γραμματικόπουλος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive,  η ρωσική ομάδα επιστημόνων θα αναλάβει να εξετάσει μετρήσεις που θα κάνει ρωσικός δορυφόρος ο οποίος θα περάσει αύριο πάνω από την Κρήτη...
Ο ομογενής κοσμοναύτης και η ρωσική αντιπροσωπεία είχαν ήδη την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από την κρητική φιλοξενία, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν προσκεκλημένοι του Περιφερειάρχη Κρήτης , Σταύρου Αρναουτάκη σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής του Σκαλανίου.
Στα σχέδια τους είναι επίσης και επίσκεψη στα Χανιά, όπου μεταξύ άλλων , έχουν εκφράσει την επιθυμία να δουν από κοντά την Μνημειακή Ελιά των Βουβών , που θεωρείται η αρχαιότερη ελιά στον κόσμο ...
cretalive
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
"Λουκέτο" στον ΟΑΕΔ Ιεράπετρας
Μεγάλη αναμονή περιμένει τους πολίτες που πάνε να εξυπηρετηθούν στον ΟΑΕΔ Ιεράπετρας αφού η υπηρεσία λειτουργεί με δύο μόνο υπαλλήλους.
Αυτό οδήγησε τον Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης του ΟΑΕΔ Κωνσταντίνο Παπαδάκη να εισηγηθεί γραπτώς στον διοικητή του ΟΑΕΔ να κλείσει το τοπικό κατάστημα και εκείνοι που θέλουν να εξυπηρετούνται να πηγαίνουν στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία.
Η πρόσληψη υπαλλήλων θα έλυνε το θέμα γιατί συγκριτικά με άλλες πόλεις ο ΟΑΕΔ στην Ιεράπετρα διαθέτει ιδιόκτητα κτίρια με αποτέλεσμα να γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.

Newsbeast
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Αδέσποτες σφαίρες στα πόδια του
Αδέσποτες φαίνεται ότι ήταν οι σφαίρες που βρήκαν 53χρονο και καρφώθηκαν στα  πόδια του, την ώρα που βρισκόταν στο χωράφι του στην περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου.
Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, ενώ ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής του και από εκεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών  οι σφαίρες προήλθαν από άσκοπους πυροβολισμούς, ωστόσο η υπόθεση διερευνάται.
kritinea
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Γεννήθηκε το πρώτο νεογνό με AIDS στην Ελλάδα
Προβληματισμό προκαλεί η είδηση της γέννησης του πρώτου μωρού - φορέα του AIDS στην χώρα μας.
Μέχρι σήμερα, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταγραφεί μόνο σε αλλοδαπούς στην χώρα μας.
Μολύνονται εν γνώσει για 700 ευρώ επίδομα
Σοκαριστικές ήταν οι αποκαλύψεις που έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Όπως δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Μαρ. Λαζανάς, υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να μολυνθούν με τον ιό, προκειμένου να εισπράττουν το μηνιαίο επίδομα των 700 ευρώ, που δίνεται από το κράτος στους οροθετικούς.
"Υπάρχει μεγάλη αύξηση του ποσοστού νέων μολύνσεων του ιού στους τοξικομανείς. Οι λόγοι είναι η επαναχρησιμοποίηση των συρίγων και η μόλυνση μέσω της σεξουαλικής επαφής. Ομως, έχουμε παρατηρήσει ότι κάποιοι λόγω της οικονομικής ανέχειας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό, κολλάνε τον ιό για να πάρουν το επίδομα που χορηγείται στους οροθετικούς το οποίο είναι στα 700 ευρώ το μήνα”, είπε χαρακτηριστικά.
1.200% αύξηση σε εκδιδόμενες και τοξικομανείς
Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Το 63% της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, με την αύξηση του Aids στους χρήστες ναρκωτικών να αγγίζει το 2011 το 1.200%.
Την ανησυχία του για την έξαρση της νόσου στη χώρα μας εξέφρασε κατά τη Συνέντευξη Τύπου και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως είπε ο υπουργός, βασικοί πόλοι μετάδοσης του ιού είναι οι τοξικομανείς αλλά και η παράνομη πορνεία.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος θερίζει στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική  υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.
Αναφερόμενος στους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, ο κ. Λαζανάς ανέφερε μεταξύ άλλων τη συντόμευση του χρόνου αναμονής για τη λήψη μεθαδόνης, τη χρησιμοποίηση ατομικών συρίγγων, που το κράτος σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ δίνει ελεύθερα και τη χρήση προφυλακτικών κατά τη σεξουαλική επαφή.
Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε σχετικά, ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν 100.000 σύριγγες αλλά και προφυλακτικά ώστε να περιορισθεί η μετάδοση της νόσου.
news247
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Ποιοι celebrities έχουν χάσει τον ύπνο τους λόγω...ΣΔΟΕ
Όλος ο καλός ο κόσμος στα… κρατητήρια! Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ οι επώνυμοι επιχειρηματίες που έχουν «φιλοξενηθεί» στις φυλακές μετά την σύλληψη τους για χρέη.
Το ΣΔΟΕ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για απλήρωτα χρέη προς το Δημόσιο και δεν τα πάει και άσχημα… 
Πασίγνωστος κομμωτής, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μεγαλέμποροι και πολλοί άλλοι επιφανείς φόρεσαν χειροπέδες, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος να λύσουν τις διαφορές τους με το Δημόσιο…
Βέβαια,  μπορεί να συλλαμβάνονται, μπορεί να τους επιβάλλονται βαρύτατες ποινές, ακόμα και φυλάκιση, αλλά την «σκαπουλάρουν», αφού το δικαστήριο για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους.
Στο ίντερνετ τα ονόματα μεγαλοοφειλετών
Από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου θα  ανοίξει ο δρόμος για την δημοσιοποίηση ονομάτων μεγαλοοφειλετών  στο ίντερνετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα είναι τρανταχτά. 
Αρκετοί celebrities από τον χώρο της showbiz και όχι μόνο, έχουν χάσει τον ύπνο τους τον τελευταίο καιρό, αφού δόθηκε το ok να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων χρωστούν από 1 εκατομμύριο ευρώ και πάνω στο Δημόσιο, καθώς και τα ονόματα εκείνων που έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό το διάστημα 2009 – 2010. 
star
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Έρχονται τα ραντάρ στο ΒΟΑΚ
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα ολοκληρωθεί η εργολαβία της τοποθέτησης και λειτουργίας ηλεκτρονικών μηχανισμών ελέγχου ταχύτητας σε επιλεγμένα σημεία κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, γνωστοποίησε με έγγραφό του στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ιωάννης Μαγκριώτης.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ηλεκτρονικοί μηχανισμοί θα τοποθετηθούν: σε 13 σημεία του Νομού Χανίων, σε 7 σημεία του Νομού Ρεθύμνης, σε 9 σημεία του Νομού Ηρακλείου και σε 5 σημεία του Νομού Λασιθίου
Προϋπόθεση πάντως για να λειτουργήσει το σύστημα, επισημαίνει ο υφυπουργός είναι ότι θα έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ.

Γενικότερα, ο υφυπουργός ενημερώνει πως το Υπουργείο εκτελεί το έργο "Ηλεκτρονικοί Μηχανισμοί Ελέγχου Ταχύτητας σε Επικίνδυνες Θέσεις του Εθνικού Οδικού Δικτύου, Προμήθεια-Εγκατάσταση και Συντήρηση των Ηλεκτρονικών Μηχανισμών Ελέγχου", συμβατικής δαπάνης 10.459.042 ευρώ, αντικείμενο του οποίου είναι η προμήθεια υλικών και η κατασκευή της υποδομής για την καταγραφή και φωτογράφηση των οχημάτων που παραβιάζουν το όριο ταχύτητας, σε επιλεγμένα σημεία του Εθνικού Οδικού Δικτύου της χώρας.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευτύχη Δαμιανάκη για την ανάγκη λειτουργίας ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης της οδικής συμπεριφοράς στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι στην Κρήτη τον Μάρτιο του 2010 υπήρξαν οι περισσότεροι νεκροί ανά 100.000 κατοίκους, από όλες τις Περιφέρειες της χώρας μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Επιπλέον, ο βουλευτής επικαλείται και πρόσφατη έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης, σύμφωνα με την οποία συνολικά για το έτος 2010 η κατάσταση, όσον αφορά τα τροχαία, επιδεινώθηκε σημαντικά στις τρεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού (Χανίων, Ηρακλείου και Λασιθίου).
goodnet.gr
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Έκλεψαν νταλίκα και την πήγαιναν για παλιοσίδερα!
Μια απίστευτη και συνάμα τραγελαφική περιπέτεια έζησε το σαββατοκύριακο 30χρονος αυτοκινητιστής από το Ηράκλειο, ο οποίος είδε το φορτηγό του να... κάνει φτερά από την Παλλήνη Αττικής ενώ ήταν φορτωμένο. Το βαρύ όχημα, όπως αποδείχτηκε, είχαν κλέψει δύο Πακιστανοί με στόχο να το πουλήσουν για παλιοσίδερα, αγνοώντας την αξία της οικοσκευής και των έργων τέχνης που μετέφερε, η οποία υπολογίζεται στις 400.000 ευρώ!
Ο 30χρονος αυτοκινητιστής, Νεκτάριος Κοκοσάλης, από το Ηράκλειο, έλειψε μόλις λίγα λεπτά από τις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας, όπου εργάτες φόρτωναν την νταλίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και ένα ακόμη άτομο είχαν μετακινηθεί σε κοντινή ταβέρνα για να γευματίσουν. Περίπου στις 5 το απόγευμα τούς ειδοποίησαν ότι το φορτίο είχε τοποθετηθεί και ασφαλιστεί στο βαρύ όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε πλοίο της γραμμής για να φτάσει στα Χανιά, όπου ήταν ο τελικός προορισμός του μικρού θησαυρού που μετέφερε.
Μεσολάβησαν ελάχιστα λεπτά μέχρι ο 30χρονος αυτοκινητιστής και η παρέα του να φτάσουν μέχρι την αποθήκη, όπου περίμεναν να βρουν κλειδωμένο το φορτηγό. Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του, μπροστά στο θέαμα που αντίκρισαν όταν έφτασαν στον περίβολο των εγκαταστάσεων. Η σιδερένια περίφραξη ήταν ισοπεδωμένη, το λουκέτο στη βαριά πόρτα της κλειστής αποθήκης κομμένο και το φορτηγό άφαντο.

Από... μηχανής Θεός!

Όπως φάνηκε από το υλικό του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που είχε η αποθήκη, οι Πακιστανοί δράστες χρειάστηκαν λιγότερο από δύο λεπτά για να πηδήξουν από το μαντρότοιχο, να κόψουν το λουκέτο και να γκρεμίσουν ό,τι βρήκαν μπροστά τους για να διαφύγουν. Για καλή τύχη όμως τόσο του νεαρού αυτοκινητιστή όσο και του ιδιοκτήτη της οικοσκευής, οι δράστες δε γνώριζαν πώς να χειριστούν το βαρύ όχημα, το οποίο διαθέτει σύστημα φρένων που απαιτεί εξαέρωση κατά την εκκίνηση, σε διαφορετική περίπτωση μπλοκάρει και παραμένει ακινητοποιημένο.

Η αστυνομία
Ο 30χρονος ιδιοκτήτης του φορτηγού, το οποίο ανήκει στη γνωστή εταιρεία του Νεκτάριου και Γιώργου Κοκοσάλη, ειδοποίησε αμέσως την άμεση δράση για το περιστατικό. Ως έμπειρος οδηγός δεν άργησε να αναλογιστεί την τύχη τόσο του φορτίου όσο και της νταλίκας, χάνοντας κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια του... Γι' αυτό και όταν κλήθηκε να παρουσιαστεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Παλλήνης για να δηλώσει επίσημα την κλοπή, λίγο έλειψε να βρεθεί σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς, οι οποίοι πάντως φάνηκε γρήγορα να συμμερίζονται την κατάστασή του.

Εγκαταλελειμμένη

Οι έρευνες που ακολούθησαν καρποφόρησαν όταν όχημα της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία εποπτεύει την Αττική Οδό, εντόπισε την νταλίκα εγκαταλελειμμένη καταμεσής του δρόμου, με το φορτίο ευτυχώς ανέγγιχτο. Όπως είχε υπολογίσει ο 30χρονος, οι δράστες δεν μπόρεσαν να διανύσουν περισσότερα από πέντε χιλιόμετρα με μπλοκαρισμένα φρένα. Όταν διαπίστωσαν πως η νταλίκα δεν κουνούσε ρούπι από το σημείο όπου σταμάτησε, έσπευσαν να εξαφανιστούν αφήνοντας όμως πίσω τα διαπιστευτήριά τους... Τα διαβατήριά τους και μια κάρτα παραμονής, που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μέσα στην καμπίνα του οχήματος.

20 τόνοι... 4.000 ευρώ!
Εντοπίστηκαν ακόμη και διαφημιστικές κάρτες εταιρειών ανακύκλωσης μετάλλων, καθώς όπως φαίνεται οι φτωχοδιάβολοι είχαν σκοπό να πουλήσουν την νταλίκα ολόκληρη για... παλιοσίδερα!! Οι 20 τόνοι που ζυγίζει θα τους απέφεραν περίπου 4.000 ευρώ, ενώ άγνωστο παραμένει τι σκόπευαν να κάνουν με το πολύτιμο φορτίο του οχήματος.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.000 ΕΥΡΩ
Σοβαρές οι ζημιές

Παρά την αίσια έκβαση της "οδύσσειας" του 30χρονου Ηρακλειώτη, που έφτασε στα όρια της απόγνωσης αναλογιζόμενος την ευθύνη απέναντι στον ιδιοκτήτη του πολύτιμου φορτίου, οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο όχημα είναι σοβαρές. Αφενός οι δράστες κατέστρεψαν το σύστημα των φρένων και τη μίζα του οχήματος, καθώς το έβαλαν μπροστά ενώνοντας τα καλώδια, και αφετέρου το τράκαραν στο μπροστινό τμήμα του στην προσπάθειά τους να ισοπεδώσουν το μαντρότοιχο της μεταφορικής εταιρείας. Οι ζημιές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 6.000 εύρώ. Και να φανταστεί κανείς ότι ο 30χρονος πρέπει να νιώθει τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού δεν κλήθηκε τελικά να αναγνωρίσει τα κομμάτια του αυτοκινήτου του ανάμεσα σε άλλα παλιοσίδερα.
neakriti.gr
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Χανιά: Σύλληψη νεαρού για παροχή παράνομων υπηρεσιών στο Διαδίκτυο
Δύο νεαροί, 21 και 28 ετών, συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις στα Χανιά και στη Λαμία, για παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, επειδή είχαν δημιουργήσει δύο ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στις οποίες παρείχαν τη δυνατότητα σε χρήστες να «κατεβάσουν» παράνομα κινηματογραφικές ταινίες.

Πρόκειται για τις ιστοσελίδες mpaxalo.com και kontra-cinema.blogspot.com, που πρόσφεραν πρόσβαση σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο χρήστη του διαδικτύου, είτε για μεταφόρτωση είτε για απευθείας προβολή των κινηματογραφικών ταινιών.
Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε μετά από καταγγελία - μήνυση της εταιρείας οπτικοακουστικών έργων ΕΠΟΕ.
Από τις επιτόπου ταυτόχρονες έρευνες που διενεργήθηκαν, στις πόλεις των Χανιών και της Λαμίας, βρέθηκαν:
- Στην κατοικία του 21χρονου, στα Χανιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένα φορητό αποθηκευτικό μέσο (usb stick).
- Στην κατοικία του 28χρονου κατασχέθηκε ένας φορητός Η/Υ.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον τοπικό Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
goodnet
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////